STRIK
TilmeldSTRIK - lettere øvet
Du kan de grundlæggende teknikker indenfor strik: Opslagning og aflukning af masker og strikning af ret- og vrangmasker.
Du har måske et projekt, du er gået i stå med eller bare et projekt, som du ønsker hjælp og rådgivning til at strikke?
På dette hold har du mulighed for at få viden og hjælp til at analysere dit strikketøj, og den opskrift du eventuelt følger, så du kan forstå, hvad forskellige teknikker gør og bruges til. Du vil også få mulighed for at lære teknikker, så du kan skabe form, detaljer og mønstre i dit strik.
Der vil både være fælles og individuel hjælp og vejledning, og der tages så vidt muligt udgangspunkt i den enkelte deltagers ønsker.
Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at udvikle sine strikkekundskaber og til alle der har lyst til at opleve den store glæde og ro det kan give at mestre et håndværk og som har lyst til at udvikle sig i sit eget tempo i et trygt fællesskab.
Om underviseren
Rikke Bangsgaard er uddannet lærer fra Frederiksberg Seminarium i 2005 og har en bachelor i håndarbejde og næsten 20 års undervisningserfaring fra folkeskolen. Siden 2019 har Rikke udgivet strikkeopskrifter, og hun holder ved siden af lærergerningen og opskriftsudviklingen løbende oplæg og workshops om strik. I februar 2024 udgav Rikke strikkeopskriftsbogen: “Refined Knitwear - Kærlighed til strik og steder”.
Rikke Bangsgaard om strik:
”Siden jeg som lille lærte håndværket af min mor og min farmor, har jeg strikket. Allerede som barn opdagede jeg glæden ved at skabe med mine hænder og være en del af et syslende fællesskab. Det giver mig som voksen stadig en stor ro at synke ned i selvforglemmelse med et strikketøj i hænderne. Min intention i forbindelse med workshops og kurser er altid at give min kundskab, men i høj grad også min glæde ved at strikke, videre, og åbne kursisternes øjne for, hvilken afslappende og helende effekt håndarbejde kan have".
Hvilken deltagertype skal du vælge?
Vores hold tilrettelægges som 'handicap'-hold, hvilket betyder, at du skal have en psykisk sårbarhed, der gør, at du har brug for hensyntagende undervisning. Der er tre valgmuligheder:
Handicap Vælg handicap hvis du enten:
- Bor i en anden kommune end Frederiksberg- og Københavns kommune
- Bor i Frederiksberg- og Københavns kommune, men ikke er på nogle af indtægterne nævnt i PEA
- Er på sygedagpenge, barselsdagpenge eller fleksjobber
PEA (Frederiksberg) eller PEA (København) er hvis du er folkepensionist, førtidspensionist, modtagere af arbejdsløshedsunderstøttelse, kontanthjælpsmodtager, efterlønsmodtager, lærlinge der kan fremvise underskrevet uddannelsesaftale, studerende der kan dokumentere, at de modtager SU. For at få tilskuddet er det nødvendigt at vi ser dokumentation for din indtægt.
*Ressourceforløbsydelse er afhængig af din ydelse, før du begyndte ressourceforløbet. Spørg din sagsbehandler, hvis du er i tvivl
Det er vigtigt, at du vælger den korrekte deltagertype, når du tilmelder dig, samt at du oplyser samme deltagertype, når du udfylder tro- og love blanketten på første mødegang. Det er nemlig afgørende for, at vi kan få tilskud fra Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.
Undervisningssted
Praktisk information
- Hold nr:
- 2720
- Første møde:
- 24.01.25 kl. 13:00
- Sidste møde:
- 21.03.25 kl. 13:00
- Mødegange:
- 8
- Lektioner:
- 24
Pris
- Handicap
- DKK 750,00
- PEA Frederiksberg
- DKK 510,00
- PEA København
- DKK 510,00