Velkommen til efterårssæsonen 2022

Udgivet 9. november 2022

Nyt fra kontoret
Vi har fået ny administrativ medarbejder på kontoret, hun hedder Josephine Slott Eriksen.
Ny underviser i skrivekunst er Franziska Hoppe. Følg hende på Instagram @_franziska_hoppe_
I fotografi har vi fået Malene Nors Tardrup som ny underviser. Hun har lige modtaget en pris for sit værk 'Længe er ikke evigt' i parkeringshuset ved Bispebjerg Hospital.
Vi er virkelige glade for at byde jer alle 3 velkommen.

Kærlige hilsner Henriette Lykke
skoleleder
 

DEBAT ARRANGEMENT

Torsdag den 15. september kl. 16-18

Naturen og min psykiske sundhed

Pris 50 kr. PEA/Almen 125 kr.

Det er en fornøjelse at præsentere naturbaseret psykoterapeut Lone Maj Sand Clausen. Vi har tidligere været ude at sanke, blandet natur og kunst - og vores samarbejde med Den Sociale Blomsterhave, har givet os mulighed for at være tæt på naturen i vores sommerundervisning, selv når vi er midt i København.

Indhold
Lone Maj Sand Clausen vil fortælle om sin egen vej ind i naturterapien, og om hvordan det støtter hende i at leve et liv i bedre balance i hverdagen. Hun vil præsentere et kort oplæg med evidensbaseret teori om, hvorfor det er godt for os at komme ud i naturen og ikke mindst hvordan det kan støtte vores sundhed både fysisk, psykisk og socialt at være i naturen.

Der vil være små øvelser med konkrete eksempler på naturterapi, så man selv kan opleve det på egen krop, og måske blive inspireret til at afprøve det næste gang man går ud i naturen. Der er mulighed for dialog og debat undervejs.

Om Lone Maj Sand Clausen
Kandidat i pædagogik i retningen pædagogisk psykologi, psykomotorisk terapeut, naturbaseret psykoterapeut. Konsulent og arbejder med naturbaserede interventioner og temadage. Underviser på uddannelsen i naturterapeutisk mindfulness. Yogalærer i traumesensitiv yoga. Frivillig hos CSM-Øst.

 
Næste debatmøde:

Recovery - Hvad betyder det, og hvad kan være
en hjælp på vejen?


Ved Kultursociolog og Psykoterapeut Sara Vafai-Blom.

 
Debatmøde den 10. november kl. 16-18. Aftenskolen Fountain House.
Tilmelding nødvendig: www.aftenskolenfh.dk. Hold 22005. Pris: 50/125 kr.
 

KONFERENCE ’Kreativitet og krise´

– læring og folkeoplysningens rolle

Lørdag den 17. september kl. 13-17

Mød blandt andre: forfatter Christina Englund, overlæge og direktør for Center for Kunst og Mental Sundhed, Birgit Bundesen, filminstruktør og forfatter Jon Bang Carlsen og billedkunstner og forfatter Kaspar Bonnén.

Netop i år 2022, har Aftenskolen Fountain House 30 års jubilæum.

Denne konference sætter fokus på kreativitet og krise. Hvilken rolle spiller det at bruge et kreativt udtryk i livskriser? Hvad kan vi lære af professionelle kunstnere og kreative mennesker? Af én, som allerede arbejder med at bruge kreativitet i psykiatrien? Af vores kursister i aftenskolen? På hvilken måde kan aftenskoler og uddannelsesinstitutioner blive bedre på feltet?

Vi har fået en række professionelle kunstnere, en fagperson og to deltagere fra projektet Skabertrang til at holde oplæg: Forfatter Christina Englund, billedkunstner og forfatter Kaspar Bonnén, filminstruktør og forfatter Jon Bang Carlsen og overlæge og direktør for Det Nationale Center for Kunst og Mental Sundhed Birgit Bundesen. Samt to kursister fra det kreative værksted Skabertrang, Aftenskolen Fountain House.

Oplægsholderne vil med afsæt i egne kunstneriske processer, egne værker og erfaring med emnet give deres bud på samspillet mellem kreativitet og krise. Vi håber på, at konferencen vil medvirke til, at man skærper folkeoplysningens aktiviteter på området.

Inkluderet i billetprisen er kaffe og kage, et glas vin og snack. Alle med interesse for emnet er velkomne.

Dansk Forfatterforenings lokaler på Christianshavn, Strandgade 6, 1401 København
Entré: 150 for private, 350 kr. for organisationer.
Tilmelding www.aftenskolenfh.dk under ’debatmøder og konferencer’
Arrangør: Aftenskolen Fountain House ved underviser og forfatter Helle Merete Brix og skoleleder og fotokunstner Henriette Lykke

Støttet af Oplysningsforbundenes Lokalforeningspulje

 
NYT FRA UNDERVISERNE

Den lille gode økonomi

 
Jeg hedder Andrea, og jeg underviser på Aftenskolens workshop i personlig økonomi. Jeg har en baggrund som underviser og har en del erfaring med at stå foran hæveautomaten og frygte, at den æder mit dankort.

I mit første job arbejdede jeg med at lave regnskaber og lægge budgetter, og med de erfaringer skabte jeg en simpel metode til at styre min egen økonomi. Den har andre fået glæde af henover årene, og det er den, som jeg underviser i på aftenskolen.

Alle er velkomne og man behøver ikke kunne excel til at starte med. Jeg håber at se dig!

Venlig hilsen Andrea
 

Udtryk dig i tekstil

Er et nyt håndarbejdskursus, som starter
i efterårssæsonen.

Jeg har undervist i håndarbejde igennem flere sæsoner, men dette er første kursus som har fokus på det at udtrykke sine tanker, erindringer, følelser, - sorg som glæde i tekstilet. Jeg arbejder selv som tekstilkunstner og kunsthåndværker og min væren i verden går igennem og med det at arbejde i tekstil.

I et tidligere nyhedsbrev har du måske set omtale af bogen Tilblivelser, i og af et sorglandskab som bla. andet viser mine strikkede værker, skitser og arbejdsproces der blev til i mit arbejde med at give den sorg og savn der boede i mig fysisk form og udtryk, i mit forsøg på at blive til på en ny måde.

Kurset handler om at give tekstilt udtryk for dine følelser, erindringer, refleksioner og stemninger, som du bærer med dig. Kurset bliver en blanding af små stillede opgaver, præsentation af div. teknikker, og fordybelse i dit eget projekt. Vi skal kigge på forskellige tekstilkunstneres arbejde, deres motivation, materialer og teknikker.
Udstillingsbesøg og evt. værkstedsbesøg vil også indgå.

Alle kan være med, og du bliver guidet på dit eget niveau.

Om underviseren
Marianne arbejder som kunstner og kunsthåndværker i sit værksted på Østerbro. Uddannet strikdesigner fra Det kongelige akademi, har en fortid i beklædningsbranchen. Hun har undervist i håndarbejde i mange år.

 
AFTENSKOLENS BESTYRELSE
Formand Søren Mølby fortæller om bestyrelsesarbejdet:

”I bestyrelsen fokuserer vi på at skabe et godt fundament for Aftenskolens fortsatte drift og udvikling. F.eks. arbejder vi på at etablere en strategi, som nu og i fremtiden vil styrke Aftenskolen som en central del af det samlede udbud af services fra Fountain House som helhed.
Deltagere og medlemmer er i fokus.
Bestyrelsen er sammensat af folk fra såvel Aftenskolen Fountain House som eksterne folk fra erhvervslivet og Rotary København Nord.
Vi har sammensat arbejdsgrupper med særligt fokus på (1) økonomi og funding,
(2) kommunikation og markedsføring, samt
(3) fortsat udvikling af strategien.”

Ny underviserrepræsentant
Rikke Volf, ny underviserrepræsentant:
"I bestyrelsen sidder altid en repræsentant for underviserne. I mange år var det Henriette Lykke, som nu er leder af Aftenskolen.
Derfor har jeg efter sommerferien overtaget posten efter Henriette. Hvis du som underviser har noget på hjerte i forhold til Aftenskolens drift og virke, så kontakt mig på rivo@rivo.dk eller fang mig i kantinen en mandag."